100 g másla (a trochu na formu)
200 g 70% čokolády
3 vejce
200 g vařené červené řepy
100 g hladké mouky (pšeničné, špaldové či pohankové)
1 lžíce kakaa
50 g mletých mandlí
1 špetka soli
1 lžička kypřicího prášku
100 g krupicového cukru
Troubu předehřejeme na 200 °C. Dortovou formu o průměru 23 cm vymažeme máslem a na dno dáme ještě pečicí papír.Nad párou rozpustíme čokoládu s máslem. Do této směsi postupně metličkou vmícháme jedno vejce po druhém.Řepu nastrouháme na hrubém struhadle a vmícháme ji do směsi. Mouku promícháme s kakaem, mandlemi, solí, kypřicím práškem a cukrem.Moučnou i tekutou směs spojíme. Vlijeme do formy a pečeme asi 30 minut. Hotový koláč poznáme tak, že se okraje odlepí od formy, ale vnitřek zůstane krásně vláčný.
Autor: poslirecept | |
Datum vložení: 15.11.2024 12:01 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz